Tribina "Kralj svijeta - buđenje arhetipa"

Poziv KIC Kralj svijeta mala

 

 

Poznato je da se u imperijalnom pohodu Istoka na Zapad, mongolska vojska okrenula nazad upravo na hrvatskim područjima, te su u 13. stoljeću bili osnovani "slobodni kraljevski gradovi" Zagreb, Klis, Split i Trogir. U tom je periodu bio izgrađen Medvedgrad, a utvrđeni su i mnogi drugi gradovi u Hrvatskoj.
 
Jedno pitanje posebno iskrsava poslije čitanja knjige "Zvijeri, ljudi i bogovi", budući da se u njoj najavljuje "nova velika vojna Mongola", novi pohod na Zapad i Sjever: Kako tumačite opisanu "vojnu Mongola" koju će predvoditi sam "Kralj svijeta"?
 
Najavljena tribina obuhvaća povijesnu i metapolitičku analizu "Kralja svijeta - buđenje arhetipa", s obzirom na tumačenje monarhizma, Žute doktrine i novo-euroazijstva. Putopisac susreće duhovne, znanstvene i političke vođe (lame) - u mjestima koja do danas golicaju maštu zapadnih istraživača. Knjiga donosi proročanstvo živog Bude od 17. svibnja 1921. godine te proročanstvo Kralja svijeta.
Rezultati ankete bit će objavljeni u zaključku tribine, u utorak 10. ožujka u KIC-u.  
 
 
 

Zadruga Eneagram započela je s radom 2006. godine u Zagrebu, Hrvatska. Naša dugoročna namjera je njegovanje kulture pisane riječi. Uređujemo, prevodimo i objavljujemo najizabranije knjige i djela vrhunskih autora, iz različitih epoha i podneblja. Područje lijepe književnosti i znanosti iz kojih biramo naslove tematski su povezani s tradicionalizmom (PRISCA THEOLOGIA, PHILOSOPHIA PERENNIS, POVIJESNI REVIZIONIZAM), odnosno s djelima koja čovjeka i njegovu povijesti tumače iz perspektive metafizičke Tradicije - što je najbolje izraženo u početnom stihu Evanđelja po Ivanu: U početku bijaše LOGOS.